El dia 14 d’abril a les 8 de la tarda l’Ateneu Cultural Josep Taverna d’Alforja i Miquel S. Jassans presentaran la novel·la titulada “Virak el neandertal” (Edicions de l’Ateneu num. 70). La presentació la farà el catedràtic i doctor en Història de l’Art per la Universitat Rovira i Virgili, Vicent Terol.
La novel·la va ser escrita després de visitar la gruta Chauvet Pont-d’Arc i haver admirat les pintures que van fer fa trenta sis mil anys.
La novel·la va ser escrita després de visitar la gruta Chauvet Pont-d’Arc i haver admirat les pintures que van fer fa trenta sis mil anys. Un temps en que migracions de terres africanes envaïen Europa i l’home de neandertal s’anava extingint o desapareixen del continent. En el relat, una nissaga d’artistes africans junt amb unes quantes famílies, fugien de la seca, la fam, la misèria i seguien els ramats i els animals que els precediren en aquella migració, fins que toparen amb gent diferent que no eren de la seva raça, els neandertals.
En aquest llarg viatge, es poden endevinar indrets reals que s’escauen en el recorregut que fan per Àfrica, Àsia i Europa.
En aquest llarg viatge, es poden endevinar indrets reals que s’escauen en el recorregut que fan per Àfrica, Àsia i Europa. En aquest trajecte s’hi esdevenen i contemplen aspectes com l’amor, l’odi, el poder, l’enveja, la gelosia, la xenofòbia, el bé, el mal, la por, trets inherents de la humanitat, tan antics com el mateix home.
L’art del paleolític és l’eix central de la narració, posant en entredit i analitzant, qui van ser els qui feren l’art de les cavernes europees, tant diferent del que es feia en les mateixes dates a Àfrica, Àsia i Amèrica. Un veritable dilema. El llibre també es presentarà a Reus el dimarts 17 d’abril a les 19’30 h.
a la Biblioteca Central Xavier Amorós (carrer de l’Escorxador, 1). L’acte contarà també amb la presencia del autor i de Vicent Terol.
Ens complau també convidar-los també a la presentació, també d’Edicions de l’Ateneu, d’una novela d’Agnès Padró Corbella: “La Bassa de les granotes” a la Biblioteca Central Xavier Amorós (carrer de l’Escorxador, 1). Reus el dijous 12 d’abril de 2018 a les 19,30. Hi intervindrà, en la precentació, Eugeni Perea Simon, doctor en Història Moderna per la Universitat de Barcelona.
“La Bassa de les granotes”, narra els afectes devastadors de la tempesta a les muntanyes de Prades, i posa com a escenari el refugi de la Mussara.
“La Bassa de les granotes”, narra els afectes devastadors de la tempesta a les muntanyes de Prades, i posa com a escenari el refugi de la Mussara. Els desastres de la natura i la impotència dels residents a l’indret, marquen la dualitat del conflicte, estudia les reaccions dels muntanyencs i les febleses humanes. Els personatges molts d’ells sense cap lligam anterior i amb tarannàs diverssos, viuen de maneres diferent l’aïllament.
“Soc una amant de l’art i la natura, a la vegada que bona observadora. La terrible ventada amb afectes catastròfics que va assolar tot Catalunya fa uns anys em van impressionar de tal manera, que he sentint la necessitat de deixar-ne constància sobre el paper. D’aquest entrellat en surten nombroses històries. Aprofito l’escenari d’indrets reals, per traslladar-me en un món imaginari, però possible, que crec ajudarà a comprendre millor la natura i fins i tot, podreu sentir la necessitat de visitar i reconèixer els llocs descrits”.