Important i merescut premi pels Tabalers del Ball de Diables d’Alforja el passat dissabte a Terrassa.
La plaça Vapor Ventalló ha estat el centre neuràlgic del primer concurs de tabals tradicionals celebrat a Terrassa la tarda d’aquest dissabte, organitzat per la colla Drac Baluk Astharot i els Diables de Ca n’Aurell. Egarencs i egarenques s’han concentrat a la plaça per gaudir de les actuacions de les 6 colles participants d’arreu del territori català, de les quals tres s’han endut els premis. El 1r premi ha estat pels Timbalers del Ball de Diables de Bigues i Riells, el 2n pels Tabalers del Ball de Diables d’Alforja i el 3r pels Diables de Granollers, després d’una difícil decisió per part del jurat i els crits d’emoció del públic, que dansaven i animaven al ritme dels tabalers.
Cal reconèixer bona part del mèrit a quatre tabalers, la Mireia Salvadó, el Gerard Sunyol i l’Anel Salvadó que van estar tocant des de les 5 de la tarda a quarts de 10 del vespre. Però aquest no va ser l’únic premi doncs també s’han endut el Premi al Millor tabaler, aquesta vegada l’èxit va recaure en toc del Valeri Salvadó, del qual en som bons coneixedors tots els que participem de les festes del poble. Aquests premis han aportat algun dineró (150 €) per la colla i un gran tabal fet pel Germán Cabrera, artesà de gran renom.
Les altres colles participants eren la Colla de Tabalers del Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant, Associació Diables de la Maurina de Terrassa i els Tabalers de la Sella Ball de Diables de Santa Eulàlia i Lliçà d’Amunt.
La plaça s’ha omplert mentre les sis colles oferien els seus lluïments inicials, seguidament una cercavila pels carrers del centre de la ciutat, concretament pel carrer Sant Pere, l’Ajuntament, carrer Unió, Portal de Sant Roc, Rambla i tornar a la plaça Ventalló, un lluïment final de cada colla i una demostració conjunta a la plaça de totes les colles en rotllana, juntament amb la colla Drac Baluk Astharot i els Diables de Ca n’Aurell, que ha fet rugir el públic.
Les colles han destacat la germanor i cohesió que es crea en aquests concursos i han agraït poder tornar a participar-hi després d’estar en pausa per la pandèmia. “Ens ha fet molta il·lusió poder tornar a tocar els timbals al carrer amb total llibertat. A l’hora d’organitzar aquest concurs teníem clar que volíem aferrar-nos a la llarga tradició dels timbalers. No volíem només fer un acte de foc, sinó que volíem anar més enllà i canviar el format d’aquesta Diada. Per això ens hem centrat en la percussió”, ha afirmat l‘Ivette Baldó, membre de la colla Drac Baluk Astharot i organitzadora del concurs de percussió tradicional del món del foc.